Publicat 20/5/2020 13:18:30 +02:00CET

Coronavirus.- La patronal sanitària exigeix renegociar els preus de les assegurances per la pandèmia

Un voluntari de l'ONG Proactiva Open Arms realitza un test ràpid de Covid-19 fent un frotis de nas a una treballadora sanitària de la Residència Geriátrica Redós de Sant Pere de Ribes/Barcelona/Catalunya (Espanya) a 30 d'abril de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

L'Associació Catalana d'Entitats de Salut (Aces), patronal sanitària del sector privat, ha exigit aquest dimecres a les asseguradores que renegociïn els preus que paguen als centres davant el sobrecost produït per la pandèmia del coronavirus; i ha criticat que algunes companyies no vulguin fer-ho.

"Cal admetre, sense dilació, que oferir serveis als pacients de companyies asseguradores resultarà materialment inassolible si aquestes no assumeixen aquesta realitat i la traslladen a una renegociació dels preus que paguen fins ara", ha manifestat Aces en un comunicat.

Segons la patronal, el preu dels actes sanitaris ha augmentat entre un 30% i un 200% "segons les pròpies companyies d'assegurances"; i el 16% d'empreses sanitàries privades a Catalunya ja tenen seriosos problemes de viabilitat; raó per la qual han exigit una renegociació de les tarifes.