Publicat 11/06/2020 18:27

Coronavirus.- El Palau de la Música obre l'1 de juliol i acollir 22 concerts aquest estiu

El Palau de la Música ha aprofitat el confinament per restaurar el conjunt escultric de l'escenari. En la imatge, els treballs de restauració a 20 de maig de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

Els recitals seran més curts, amb menys aforament i catifes per desinfectar les sabates

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

El Palau de la Música Catalana de Barcelona ha anunciat aquest dijous la seva reobertura l'1 de juliol del 2020, en el marc de la desescalada del confinament per coronavirus, que arriba amb una programació musical ampliada i un nou catleg de visites: 22 concerts aquest estiu i activitats culturals i visites adaptades a la "nova normalitat".

"Obrim perqu la nostra missió és fer música clssica en directe, per ajudar a dinamitzar un sector que ha quedat molt tocat per la crisi, perqu el Palau és i ser un lloc segur, i perqu tenim moltes ganes", ha afirmat en una roda de premsa presencial i telemtica el director general de la sala, Joan Oller, que ha reiterat que les mesures sanitries en el recinte aniran més enll de l'establert.

Oller ha informat que tots els concerts del programa 'Estiu al Palau 2020' se celebraran a la sala principal i que seran més curts, també tindran menys aforament del que marca la norma --entre un quart i un ter, en comptes del 50%--, s'installaran catifes per desinfectar les sabates dels visitants i se'ls prendr la temperatura de forma no invasiva.

PIANO, VEU I VIOLÍ

Pel que fa a la programació, la directora artística adjunta del Palau, Mercedes Conde, ha explicat que entre l'1 de juliol i el 15 de setembre se celebraran vuit recitals de piano, tres de violí o violoncel i piano, tres quartets de corda, tres recitals de veu i piano, un d'rgan i tres espectacles de conjunt instrumental; dels quals sis estaven ja previstos, quatre es van cancellar pel Covid-19 i han estat reprogramats --dos d'ells en co-producció amb el Festival Grec--, i 12 s'han incls com novetat.

Entre la nova programació destaquen noms com Noelia Rodiles, Asserena Sáenz, Marco Mezquida, Mercedes Gancedo, Ian Bostridge, el Cosmos Quartet --guanyador del 13 Premi BBVA de Música de cambra Montserrat Alavedra el 2018--, Juan de la Rubia o el Quartet Gerhard, que celebrar el seu des aniversari; a més dels quatre concerts ja programats: Goldmund Quartet, Vespres d'Arnadí i dues representacions de l'espectacle 'Meravellós Mahler!'.

"Aquest temple de la música ha estat tres mesos callat, i és emocionant tornar a ell; hem patit molt durant aquest confinament i és d'agrair que la casa pensi en nosaltres, els músics de 'quilmetre zero' per a la seva reobertura", ha celebrat el compositor catal Albert Guinovart, que inaugurar la nova programació al juliol amb un concert de piano amb peces de Chopin i Enrique Granados, i cinc noves novelletes composades per ell durant la pandmia.

El director general del Palau de la Música ha explicat que la nova programació ha apostat per conjunts i músics catalans i ha afegit que la reobertura també pretén ser "una oportunitat de donar a conixer nous artistes", així com donar l'oportunitat de tocar a la sala principal del Palau a músics que en altres circumstncies potser ho haurien fet a la sala petita.

ACTIVITATS ADAPTADES

Els responsables del Palau de la Música han informat també de tot un nou catleg d'activitats culturals adaptades al desconfinament i amb la vista posada en els visitants locals i estatals: "En qüestió d'un mes hem treballat per incorporar nous formats d'activitats perqu el públic torni a gaudir del Palau", ha indicat el director de públics de la sala, Darío Fernández.

Entre altres novetats, s'inclouen a partir de juliol visites lliures per l'edifici, amb una aplicació mbil que aportar informació durant el recorregut, així com visites creatives en la qual els visitants podran pintar i dibuixar elements del Palau; també es mantenen les visites amb guies professionals, encara que redudes a 15 participants, i es conserven les activitats d'estiu per a nens.

Respecte a la viabilitat del Palau després del revés que ha suposat el coronavirus, Oller ha manifestat que "la intenció és seguir amb el pla estratgic ideat abans de la pandmia, encara que la seva gestió i la tornada a la normalitat es far a poc a poc", i ha agrat que els mecenes i socis hagin renovat les seves aportacions i suport a la institució.

"Pel Palau ha estat dur tancar aquests mesos, perqu el 71% dels nostres ingressos provenen de les entrades i del lloguer de les sales", ha manifestat Oller, que ha informat que, malgrat aix, els preus de les visites i concerts s'han ajustat a la baixa per fer-los assequibles i que la institució est plantejant-se retransmetre alguns espectacles per Internet i de manera gratuta.

"Tenim la voluntat de ser pioners i defensar la cultura", ha concls la presidenta de la Fundació Orfeó Catal - Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla, que ha volgut expressar la seva confiana en la viabilitat del projecte després de la crisi del coronavirus i ha reafirmat el compromís dels mecenes i patrons amb la fundació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés