Publicat 16/6/2020 13:02:50 +02:00CET

Coronavirus.- Mulla't per l'Esclerosi llança una campanya solidària al costat del grup Gertrudis

Adaptarà la celebració en piscines el 12 de juliol a les condicions sanitàries

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

La iniciativa Mulla't per l'Esclerosi Múltiple, de la Fundació Esclerosi Múltiple, ha llançat una campanya en línia per recaptar fons amb la col·laboració del grup Gertrudis, ha informat aquest dimarts l'entitat en un comunicat.

El grup musical ha presentat una peça que arrenca amb la banda tocant sense cap tipus d'harmonia: "Com una melodia a la qual li falten moltes notes, la vida de les persones amb esclerosi múltiple i la del seu entorn més proper es veu alterada pel diagnòstic de la malaltia", ha explicat el seu cantant, Xavi Ciurans.

La campanya convida a la societat a sumar-se a la iniciativa per aconseguir que tant la cançó com la vida de les persones amb esclerosi múltiple millorin, per la qual cosa a través de l'espai mullat.cat, a mesura que augmentin les aportacions, es desvetllaran peces amb millores en la cançó, fins que el 12 de juliol --quan se celebra el Mulla't-- es descobreixi el videoclip, que és un remix d'un tema de la banda.

La fundació ha assenyalat que la crisi pel nou coronavirus ha afectat de forma significativa a les persones amb esclerosi múltiple, tant a nivell físic per la manca de mobilitat com a nivell psicològic per la incertesa, i ha assenyalat que s'ha adaptat a la situació i ha ofert més de 14.000 atencions en línia.

"Ara més que mai, necessitem el suport per minimitzar els riscos de salut, realitzar tasques d'acompanyament i garantir fons per a la investigació", ha subratllat la directora executiva de la fundació, Rosa Masriera.

A causa de la situació d'excepcionalitat, el Mulla't adaptarà el seu format per adequar-se als diferents territoris, i d'aquesta forma en els municipis on les condicions sanitàries ho permetin, el 12 de juliol se celebrarà l'esdeveniment solidari i es realitzaran altres activitats vinculades, impulsades per les mateixes piscines, en altres ubicacions cedides per ajuntaments.

La il·lustradora catalana Mariona Tolosa ha estat l'encarregada de la imatge del Mulla't 2020, i es tornarà a poder adquirir l'oli solidari OleAurum en 1.000 supermercats catalans --destinant un euro de cada ampolla a la fundació-- i els establiments Enrich també donaran un euro per cada coca venuda durant la revetlla de Sant Joan.

Contador