Publicat 28/3/2020 14:09:36 +01:00CET

Coronavirus.- Mossos immobilitza 1.681 litres de "fals gel" desinfectant a Rubí (Barcelona)

Per Editar Mossos
Europa Press

BARCELONA, 28 mar� (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han immobilitzat 1.681 litres d'un producte de neteja que es venia com un "fals gel" desinfectant per a mans, i han retingut tot l'estoc en el magatzem de l'empresa que els produïa a Rubí (Barcelona).

El cos ha explicat en un comunicat que ho van detectar gràcies a l'avís d'un ciutadà el dilluns 23 de març en la comissaria de Terrassa (Barcelona), que va alertar que una botiga de la ciutat venia "un gel hidroalcohòlic que presentava un etiquetatge contradictori".

El nom i la il·lustració de l'envàs indicaven que era un producte per netejar-se les mans, però "a un altre apartat del recipient en lletra molt més petita, s'especificava que s'havia d'usar el producte amb guants" i evitar el contacte amb la pell.

La policia va verificar que l'empresa anunciava el producte a la seva pàgina web com a "gel de mans contra el coronavirus", i el mateix dilluns la Conselleria de Salut de la Generalitat va enviar un requeriment a l'empresa perquè parés la producció i la venda del producte.

L'endemà, els Mossos van anar a les instal·lacions de l'empresa a Rubí per parar la producció i van immobilitzar tot l'estoc del magatzem, i han denunciat els fets davant el jutjat de guàrdia de Rubí com a presumptes delictes de publicitat enganyosa i estafa al consumidor, al marge del procediment administratiu sancionador que pugui iniciar la Conselleria.