Publicat 26/5/2020 14:57:15 +02:00CET

Coronavirus.- Metges de Catalunya reclama més personal en atenció primària per la desescalada

Professional sanitària (Arxiu)
Eduardo Parra - Europa Press

BARCELONA, 26 maig (EUROPA PRESS) -

El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha reclamat aquest dilluns un augment de la plantilla de l'atenció primària --prop de 1.000 professionals més-- per "donar una resposta eficaç" a la desescalada del confinament pel coronavirus, ha informat en un comunicat.

En el marc del decàleg de mesures 'Desescalar l'atenció primària amb seguretat i protecció: prioritat i responsabilitat', ha demanat prioritzar la dotació de recursos humans, la provisió d'equips de protecció individual (EPI), tecnologia per consolidar l'atenció telemàtica i programar les visites per al distanciament social.

Ha insistit a planificar amb garanties la nova fase d'atenció sanitària en la qual els centres d'atenció primària (CAP) i els seus professionals són "la columna vertebral", amb la tasca de detectar, controlar i fer seguiment dels nous casos de Covid-19.

També ha demanat un nou pla d'atenció als pacients amb malalties cròniques amb el qual "la fragilitat i la comorbiditat elevada passin a primera línia" de les actuacions dels CAP.

El sindicat ha defensat que s'ha d'establir una sinergia real entre els diferents nivells assistencials a Catalunya de forma participativa en la qual "es tingui present que l'atenció primària no és subordinada d'un altre nivell".