Publicat 12/5/2020 19:41:59 +02:00CET

Coronavirus.- Més del 20% dels catalans pot haver patit ansietat o depressió segons un estudi

Una persona pren el sol en la seva balconada durant el tercer dia de desconfinamiento d'adults i durant la fase 0 de la desescalada, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 4 de maig de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

Un 24,3% de la població catalana pot haver patit ansietat durant el confinament per coronavirus i un 20,8%, depressió, segons els resultats preliminars d'un estudi de la Fundació Institut Universitari per a la recerca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDAPJGol), vinculat a l'Institut Català de la Salut (ICS).

L'estudi, que s'ha elaborat a partir d'una enquesta 'online' a més de 3.700 persones, indica que les dones, les persones joves o les nascudes a l'estranger són les més afectades per ansietat moderada o severa i depressió, ha informat l'IDAPJGol en un comunicat aquest dimarts.

L'enquesta, que segueix oberta a la web de l'organització, ha detectat un augment del consum d'ansiolíticos i antidepressius (31,1%), i també del consum de televisió o plataformes digitals (66,2%) i de les xarxes socials en un 71,8%.

Contador