Publicat 4/5/2020 19:12:09 +02:00CET

Coronavirus.- L'OMS demana als països augmentar "dràsticament" les inversions en sabó, aigua i desinfectants

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus,  en la conferència de premsa sobre COVID-19 - 9 de març de 2020
OMS - Archivo

MADRID, 4 maig (EUROPA PRESS) -

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha sol·licitat als països que augmentin "dràsticament" les inversions en sabó, accés a aigua i desinfectants, ja que la pandèmia pel Covid-19, igual que altres infeccions, ha demostrat que el simple acte de rentar-se les mans pot ser la diferència entre la vida i la mort.

"Segueix sent una de les mesures de salut pública més importants per protegir a les persones, les famílies i les comunitats contra Covid-19, i moltes altres malalties", ha dit Tedros en una roda de premsa, amb motiu de la celebració, aquest dimarts, del Dia de la Higiene de Mans.

A més, prossegueix, si es vol detenir el Covid-19 o qualsevol altra font d'infecció, cal mantenir "assegurances" als treballadors sanitaris, i augmentar les inversions per a aquests productes. Dit això, ha insistit en la importància de seguir detectant, aïllant, provant, tractant i rastraeando cada contacte d'un cas confirmat.

"Aquest virus serà amb nosaltres durant molt temps, i hem d'unir-nos per desenvolupar i compartir les eines per vèncer-lo. En les properes setmanes i mesos, necessitarem molt més per satisfer la demanda d'equips de protecció personal, oxigen mèdic i altres subministraments essencials", ha emfatitzat.

En aquest sentit, Tedros ha informat que a finals de setmana l'OMS llançarà el seu Pla de preparació i resposta estratègica actualitzat, el qual proporcionarà una actualització dels recursos que l'OMS necessita per recolzar la resposta internacional i els plans d'acció nacionals fins a finals de 2020.

"Prevaldrem mitjançant l'unitat nacional i la solidaritat global. L'antídot per a aquest virus és l'unitat nacional i la solidaritat global. L'antídot per a aquest virus és l'esperit humà", ha defensat.