Publicat 24/8/2020 18:07:26 +02:00CET

Coronavirus.- Les presons catalanes realitzen més de 56.000 videotrucades, unes 400 diàries

Presó de Ca Brians
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 24 ago. (EUROPA PRESS) -

Les presons catalanes han realitzat des de finals de març i fins al 16 d'agost un total de 56.435 videotrucades perquè els interns puguin veure als seus familiars durant el confinament pel coronavirus en compensació de la suspensió del vis a vis i les visites per locutori, ha informat aquest dilluns la Conselleria de Justícia de la Generalitat en un comunicat.

Les connexions es poden realitzar amb els 230 mòbils que el departament va distribuir en tots els centres penitenciaris i per mitjà de les pantalles d'ordinador existents en els punts Òmnia de les presons, que són les sales on els interns aprenen a familiaritzar-se amb les noves tecnologies.

Les videotrucades les han realitzat ja 5.843 interns, i des del 18 de juliol s'han tornat a suspendre els vis a vis a les presons per evitar contagis, encara que les visites per locutori es mantenen.

S'ha fet una mitjana de 395 videotrucades diàries (2.763 setmanals), i la mesura ha permès pal·liar la interrupció de les visites que els interns reben setmanalment: la major part de les comunicacions (un 93%) s'han fet amb telèfons mòbils, sota la supervisió dels professionals dels centres.

Les famílies també disposen d'un servei d'atenció telefònica per resoldre dubtes sobre les mesures que s'han pres per protegir la salut dels interns, la manera d'ingressar diners en els comptes per comprar en l'economat i altres consultes.

Fins a aquest dilluns, s'han produït 144 casos de coronavirus en interns de les presons catalanes: hi ha 26 casos positius de coronavirus i 118 que ja han estat donats d'alta, mentre que hi ha hagut 190 funcionaris positius, dels quals 26 ho són en l'actualitat.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Torra planteja un possible confinament de la Cerdanya però Salut el descarta

 2. 2

  Pas endavant per al futur entre aquàtic i de fitness de Reus

 3. 3

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 4. 4

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 5. 5

  El Col·lectiu de socis de la Confraria de Pescadors de les Cases d'Alcanar, premiat amb la Placa de la Pesca catalana