Publicat 11/5/2020 13:53:55 +02:00CET

Coronavirus.- Les farmàcies catalanes amplien la dispensació a dues mascaretes setmanals per usuari

Un home acudeix a una farmàcia de Barcelona a per una mascarilla; el dia en el qual la Generalitat comença a repartir una primera tanda d'1,5 milions de mascarillas a la població, el 20 d'abril de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

La xarxa de 3.227 farmàcies catalanes amplia la dispensació de mascaretes a dos setmanals per usuari a partir d'aquest dilluns, en el marc de la campanya sanitària 'Mascareta /Salut', ha informat aquest dilluns en un comunicat el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

D'aquesta manera, cada persona podrà accedir a una o dues mascaretes sanitàries de teixit de tres capes, en una única dispensació i presentant la targeta sanitària individual, sota el criteri que hagin passat set dies des de la recollida anterior.

La primera unitat, han informat els col·legis de farmacèutics, serà gratuïta i anirà a càrrec del Servei Català de la Salut (CatSalut), mentre que a partir de la segona, el ciutadà haurà de pagar 0,76 euros per unitat, fins a un màxim de dos mascaretes per setmana i persona.

"Al marge d'aquesta campanya, si un ciutadà vol disposar de més mascaretes, la farmàcia li proveirà a preu de mercat si disposa d'existències", han afegit des del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

Des que la Generalitat i les farmàcies catalanes van començar la campanya el passat 20 d'abril, s'han dispensat més de 3,8 milions de mascaretes, del total de 14 milions que el Govern està fent arribar a les farmàcies de manera gradual.

Contador