Publicat 28/8/2020 18:28:12 +02:00CET

Coronavirus.- Un jutge avala prohibir les reunions de més de 10 persones a Catalunya

BARCELONA, 28 ago. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat Contenciós-administratiu 13 de Barcelona ha ratificat la mesura de la Generalitat de limitar les reunions a un màxim de 10 persones, tant en l'àmbit social com al privat per frenar els contagis de Covid-19, que entrarà en vigor una vegada es publiqui la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc).

En l'acte, el jutge considera "proporcionals, idònies, raonables i necessàries" les mesures proposades per la Generalitat i, a la vista de la seva mínima incidència en la llibertat de l'individu, la seva ratificació judicial en la seva integritat amb limitació temporal de 15 dies per controlar la seva efectivitat.

La Generalitat ha argumentat en la defensa de la seva resolució que l'augment de contagis de coronavirus exigeix l'adopció de mesures sanitàries addicionals com la prohibició de reunions de més de 10 persones a tot Catalunya per controlar la corba de contagis.

En la seva resolució, la Generalitat exclou de la prohibició de reunions de més de 10 persones les activitats laborals, les activitats de cultura, actes religiosos com bodes, serveis religiosos i cerimònies fúnebres i el transport públic.

També exclou les activitats culturals, d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions; les biblioteques, arxius i museus; la realització d'activitats lúdiques, recreatives i obertura al públic d'equipaments esportius com a piscines descobertes, gimnasos i parcs infantils, totes elles sempre que compleixin amb les indicacions dels plans sectorials del Procicat.

La resolució del Govern estipula que la limitació no és aplicable al dret de manifestació, que podrà ser exercit en les condicions que determini l'autoritat competent, i sense perjudici del compliment de les limitacions establertes amb caràcter general per les autoritats sanitàries als espais públics.

El jutge assenyala que la indicació d'establir un màxim de 10 persones en les reunions socials i prioritzar les relacions amb els grups de convivència estable està "justificada" com a mesura per contenir la propagació del virus, ja que és difícil mantenir la distància física interpersonal de seguretat i evitar la interacció social propera.

Contador