Publicat 26/8/2020 17:27:23 +02:00CET

Coronavirus.- Un jutge avala que Mataró (Barcelona) imposi aïllament a sis veïns

Palau de Justícia - TJSC
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat un decret de l'Ajuntament de Mataró (Barcelona) que imposa mesures d'aïllament i quarentena a sis veïns del municipi perquè suposen un risc per a la salut pública davant la constància de no complir amb les recomanacions sanitàries.

En un acte, el Jutjat del Contenciós-administratiu 16 de Barcelona ha admès la competència del consistori per a l'adopció de les mesures, que ha considerat necessàries i proporcionades per a la protecció general de la salut.

El decret de l'Ajuntament de Mataró tenia com a mesures contenir el brot epidémico de Covid-19 en el municipi i es dirigia a una persona que hi havia donat positiu en la malaltia "i no està respectant les mesures d'aïllament", i diverses persones que conviuen amb ella i que es neguen a sotmetre's a proves i romandre en quarentena.

Les mesures que sol·licitava el consistori era la submissió a PCR obligatòria a les sis persones --tres adults, dos menors i un bebè--, d'aïllament i quarentena obligatoris de 14 dies des de la data de la PCR, el 18 d'agost, al veí que va donar positiu, i aïllament i quarentena obligatòria per a les altres cinc persones durant 14 dies des de l'últim contacte amb la persona positiva.

El jutjat ha assegurat que la mesura respecte al veí que va donar positiu és necessària, adequada i proporcional, "atès que no existeixen altres menys lesives dels seus drets que permetin aconseguir el mateix fi" de protecció de la salut pública.

Respecte a les mesures a les cinc persones que conviuen amb el cas positiu, el jutjat ha considerat que la submissió a PCR i l'aïllament són adequades, "havent-se demostrat necessària la seva imposició com a mesures cautelars al no haver estat respectades voluntàriament".

El jutjat conclou que l'Ajuntament de Mataró i la resta d'autoritats sanitàries hauran d'informar-li de qualsevol decisió o informe que afecti a les condicions d'aïllament i quarentena de les sis persones afectades pel decret, a la seva durada o al lloc en què es desenvolupi.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Els treballadors de Saint-Gobain tornen a tallar l'N-340 a l'Arboç per denunciar el tancament de la cristalleria

 5. 5

  Nou integrants d'una coral de gòspel de Sallent donen positiu en la covid-19