Publicat 20/5/2020 16:01:22 +02:00CET

Coronavirus.- La Intersindical-CSC: "Amb aquestes condicions no es poden obrir les escoles"

Dues nenes juguen al seu domicili de Barcelona un dia abans que els menors de 14 anys tinguin permeses les sortides de les seves llars, a Barcelona, Catalunya, (Espanya), a 25 d'abril de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

La Intersindical-CSC ha criticat aquest dimecres en un comunicat el pla de reobertura dels col·legis plantejat pel conseller d'Educació, Josep Bargalló, en el marc del desconfinament per l'epidèmia del coronavirus: "Amb aquestes indicacions i condicions no es poden obrir les escoles".

El sindicat ha censurat que es pretenguin obrir els centres educatius "sense preveure cap recurs extraordinari de personal ni cap planificació d'espais", tenint en compte que se'ls obliga a reduir a la meitat els grups d'alumnes i a atendre alguns estudiants presencialment i uns altres telemàticament.

"Cada centre haurà de decidir quins nens tenen dret a l'educació presencial i quins no? Els docents haurem de fer jornades de 24 hores atenent presencialment i virtualment els alumnes?", s'ha preguntat el sindicat.

Ha criticat també que es traspassi "tota la responsabilitat a les direccions [de les escoles] quan hi ha alts càrrecs que haurien d'assumir-les", i ha assegurat que el Govern no ha comptat amb sindicats i la comunitat educativa per a l'elaboració del pla, fet pel qual han decidit impugnar, de base, el document.

El sindicat ha afirmat també que, en aquest moment, la prioritat hauria de ser treballar per tenir un proper curs ben disposat i no reprendre les classes: "Obrir les escoles amb aquestes condicions presentades avui és una temeritat sanitària que no podem assumir perquè juga amb la salut dels alumnes, de les famílies, dels treballadors i de tota la societat".

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Mor el conductor d'un cotxe després de xocar amb un altre a la C-35 a Cardedeu (Barcelona)

 4. 4

  Una embarcació ecològica recorre de Portbou a Blanes per recollir microplàstics al mar

 5. 5

  Un treballador de Saint-Gobain: "Tenim poques esperances d'arribar a un acord, l'empresa ens està enganyant i humiliant"