Publicat 05/06/2020 12:54CET

Coronavirus.- Govern i universitats fixen com a "període d'excepcionalitat" el proper curs

L'Universitat Pompeu Fabra de Barcelona des de l'aire
UPF - Archivo

Les universitats podran organitzar entorns virtuals

BARCELONA, 5 juny (EUROPA PRESS) -

El Govern i les universitats catalanes han acordat considerar com a "període d'excepcionalitat" fins a final del proper curs universitari 2020-2021, independentment de la situació de l'estat d'alarma declarada per l'Estat.

Aquest període ha començat aquest mes de juny i s'allargarà fins a final del proper curs acadèmic i l'acord ha estat ratificat en l'última junta del Consell Interuniversitari de Catalunya --que inclou Govern i universitats--, ha informat aquest divendres la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat.

El Govern, les dotze universitats catalanes i l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) han impulsat aquest període d'excepcionalitat atenent al fet que la situació d'incertesa causada per la pandèmia pot allargar-se encara un temps indeterminat i això impedeix garantir una tornada a una situació d'estabilitat en l'activitat acadèmica.

S'ha creat un grup de treball integrat per tots els vicerectors de Programació i Ordenació Acadèmica, juntament amb representants de la Secretaria d'Universitats i l'AQU, per treballar en el disseny del proper curs amb la previsió de múltiples escenaris i crear alternatives per "no caure en la improvisació".

Aquests futurs escenaris, que compliran totes les mesures de seguretat necessàries, no descarten la possibilitat fins i tot de nous confinaments si es produís un rebrot de covid-19 en els propers mesos.

ENTORNS VIRTUALS

De cara al proper curs, les universitats mantindran la modalitat d'impartició docent determinada per a graus, màsters i doctorats, encara que, en exercici de la seva autonomia i en funció de les seves circumstàncies, podran organitzar entorns virtuals als programes que considerin oportuns per assegurar que els estudiants obtinguin els resultats d'aprenentatge desitjats.

Durant aquest període d'excepcionalitat, les universitats podran introduir canvis en els elements dels programes formatius que s'hagin de veure alterats --activitats presencials en grups grans, pràctiques externes, mobilitat-- i anunciar i difondre la possibilitat d'organitzar els entorns virtuals necessaris a cada programa, però no podrà introduir un canvi de modalitat del programa sense haver estat aprovat prèviament.

A més, per garantir la qualitat dels estudis, es demanarà a l'AQU la modificació, si és necessari, dels protocols oportuns a aplicar en les acreditacions de titulacions tenint en compte les característiques d'aquest període d'excepcionalitat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés