Publicat 12/6/2020 13:52:33 +02:00CET

Coronavirus.- El Govern manté la proposta de fase 2 per a Barcelona i Lleida

Barcelona es mantindria en fase 2
GENERALITAT

No descarta proposar un canvi a fase 3 abans del cap de setmana vinent

BARCELONA, 12 juny (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha anunciat aquest divendres que manté la seva proposta al Govern de perllongar la fase 2 a les regions sanitàries de Barcelona i Lleida i avançar a Girona i Catalunya Central a la fase 3 del pla de desescalada pel coronavirus a partir del dilluns 15 de juny.

Fonts del departament han explicat als mitjans que "necessiten més dies per veure l'evolució" de la pandèmia a Barcelona i Lleida, però han assegurat que no descarten proposar un canvi de fase abans del cap de setmana si l'evolució és l'esperada.

Així, el Camp de Tarragona, els Terres de l'Ebre (Tarragona) i l'Alt Pirineu i Aran (Lleida) seguirien en fase 3, mentre que Lleida, Barcelona i les metropolitanes Nord i Sud es mantindrien en la fase 2.

El departament ha recordat que les àrees de gestió assistencial Penedès (Barcelona i Tarragona) i el Garraf (Barcelona) s'han integrat dins de la regió sanitària de Barcelona "per una qüestió de mobilitat".

D'aquesta manera, els dos territoris avançaran al mateix ritme que la capital i les metropolitanes Nord i Sud.

La proposta està avalada pel comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

Les mateixes fonts han assegurat respecte a la mobilitat que es podrà moure entre totes les regions sanitàries que es trobin en la fase 3.

Contador
La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista