Publicat 28/8/2020 18:39:50 +02:00CET

Coronavirus.- La Generalitat treballa per la declaració de la cultura com a servei essencial

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 28 ago. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Cultura de la Generalitat treballa en la concreció de l'encàrrec de declarar la cultura com un servei essencial, després de la petició que va realitzar en el Consell Executiu el president de la Generalitat, Quim Torra, a la consellera Mariàngela Vilallonga.

El departament treballa en una descripció de l'activitat cultural que pugui acollir-se a la declaració de servei essencial i en el desenvolupament normatiu imprescindible, que finalment haurà de proposar a l'aprovació del Govern, ha informat aquest divendres en un comunicat.

Ha exemplificat que la declaració podria suposar no cessar l'activitat en el cas que es tornés a declarar l'estat d'alarma per un agreujament de la pandèmia, malgrat que seguiria sotmesa a les restriccions de funcionament que establissin les autoritats sanitàries.

Així mateix, ha dit que una declaració com a servei essencial tindria repercussió sobre els proveïdors i col·laboradors, que també evitarien la interrupció de l'activitat com va passar en l'anterior estat d'alarma.

El departament ha recordat que Vilallonga va enviar al maig una carta al Ministeri de Cultura, que no va obtenir resposta, en la qual demanava que es declarés a la cultura un servei essencial en cas d'estat d'alarma com va fer el Govern alemany.

Ha conclòs que valora "molt positivament" que la cultura ha ofert entorns segurs en les seves activitats realitzades i que han servit també com a entorns d'aprenentatge i de coneixement.

Contador