Publicat 16/08/2021 11:38CET

Coronavirus.- Els infectats generen anticossos que es mantenen més d'un any segons un estudi

L'investigador de l'IrsiCaixa Edwards Pradenas
IRSICAIXA

La vacuna produeix una quantitat similar d'anticossos en tots els individus de l'estudi

BARCELONA, 16 ago. (EUROPA PRESS) -

La infecció per SARS-CoV-2 genera anticossos protectors en els infectats que es mantenen més d'un any, segons un estudi d'IrsiCaixa en col·laboració amb el Centre d'Investigació en Sanitat Animal (CReSA) de l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries de la Generalitat (IRTA) i el Barcelona Supercomputing Center (BSC).

En un comunicat aquest dilluns, l'investigador Julià Blanco ha explicat que "la severitat de la malaltia és la que determina la magnitud i efectivitat de la resposta immunitària enfront del SARS-CoV-2".

Així, els pacients hospitalitzats tenen una producció d'anticossos superior, però la seva capacitat de bloquejar noves variants del SARS-CoV-2 es veu més afectada en comparació a la dels pacients asimptomàtics o amb simptomatologia lleu, que generen menys anticossos, però més protectors.

"En els pacients hospitalitzats, la quantitat d'anticossos protectors aconsegueix el seu nivell màxim pocs dies després de presentar els primers símptomes i, seguidament, decau de manera pronunciada, fins que s'estabilitzen, mantenint-se elevats en el temps", ha il·lustrat el coautor de l'estudi, Edwards Pradenas.

Blanco ha destacat la importància d'analitzar els anticossos: "Tenir una bona resposta immunitària és clau, sobretot ara amb l'aparició de noves variants que poden comprometre l'efectivitat de les nostres defenses".

A més, la vacunació ha implicat en tots els individus de l'estudi --un total de 332-- un augment en els seus nivells d'anticossos, arribant a quantitats molt similars entre tots ells.

El director d'IrsiCaixa, Bonaventura Clotet, ha celebrat aquest efecte de la vacuna però veu necessari seguir analitzant la resposta immunitària dels que hagin rebut dosis: "Cal seguir fent un seguiment de la immunitat de la població a llarg termini per poder saber quant dura i si segueix sent efectiva davant les noves variants. Només així podrem dissenyar estratègies de prevenció òptimes per combatre l'actual pandèmia".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés