Publicat 20/4/2020 13:29:58 +02:00CET

Coronavirus.- Els Hospitals privats rebran 43.400 euros del Govern per cada alta de la UCI

L'Executiu compensarà també els serveis prestats pels centres públics

BARCELONA, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern compensarà els serveis prestats dels hospitals catalans, públics i concertats --privats amb serveis integrats en el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (Siscat)-- amb 43.400 euros per cada alta hospitalària de pacient amb coronavirus que hagi estat en l'unitat de cures intensives (UCI).

Segons el decret llei per pal·liar els efectes de la pandèmia de Covid-19 consultat per Europa Press aquest dilluns i avançat per Nació Digital, "s'ha de parar l'impacte negatiu dels sistemes de pagament establerts per a les entitats del Siscat", amb una compensació mensual i dues extraordinàries.

L'Autoritat Catalana de la Competència (Acco) descriu que el Siscat reuneix més de 6.000 llits de 30 hospitals privats, que podran facturar l'activitat extraordinària derivada del coronavirus.

A més, els centres hospitalaris rebran una transferència pel mateix import que van facturar al febrer --que van cobrar amb normalitat abans de l'inici de la pandèmia-- i aquells que hagin iniciat un ERTO se'ls descomptarà l'estalvi generat d'aquesta transferència.

Els hospitals cobraran un import per les despeses d'habilitació de nous espais per a l'ús hospitalari d'assistència relacionada amb el coronavirus, que serà del 4% de la facturació del mes de febrer i s'abonaran mensualment mentre duri la situació d'emergència.

ACTIVITAT EXTRAORDINÀRIA

L'Executiu català pagarà 43.400 euros per cada alta hospitalària de pacient amb coronavirus que hagi estat en l'unitat de cures intensives (UCI).

Respecte aquelles altes hospitalària sense pas per la UCI, els centres rebran 2.500 si l'estada és menor o igual a les 72 hores i 5.000 si és major o el pacient mor.

Les altes de convalescència en hospitals de campanya es pagaran a 1.381,30 euros, les altes d'hospitalització en domicili a 942,08 euros i per cada prova de diagnòstic PCR es pagaran 93 euros.

L'atenció de caràcter urgent de pacients sense Covid-19 també es compensarà: 92 euros per cada urgència sense ingrés hospitalari; 1.381,30 per cada alta médica; 1.627,33 per cada alta quirúrgica; 1.464,60 per cada cirurgia major ambulatoria; i 1.194,24 euros per cada alta d'obstetrícia.