Publicat 14/4/2020 11:56:28 +02:00CET

Coronavirus.- Educació repartirà 22.000 dispositius a alumnes sense connectivitat

El conseller Josep Bargalló
EUROPA PRESS - Archivo

Prioritzarà en una primera onada a qui canviï d'etapa o obtingui títol

BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació de la Generalitat comença aquesta setmana el procés de repartiment de 22.000 dispositius amb connectivitat a aquells alumnes que no disposen perquè puguin seguir el curs des de casa durant el tercer trimestre, i els rebran a partir del diumenge 20 d'abril prioritzant a aquells estudiants que canviïn d'etapa o obtinguin un títol a final de curs.

En un comunicat aquest dimarts, el departament que lidera Josep Bargalló ha assegurat que la "prioritat" és garantir a l'alumnat dels centres educatius de major complexitat una sèrie de mesures que facilitin les oportunitats d'aprenentatge.

El pla d'acció es dirigeix als col·lectius més vulnerables i les mesures inicials es concretaran de la següent manera: els dispositius amb connectivitat entre els 100.000 disponibles als centres educatius públics; 1.000 tablets facilitades per la Fundació Telefònica i la col·laboració de La Caixa; 20.000 línies de connectivitat (dades) de la Conselleria, i 2.000 línies per a alumnat de Batxillerat i FP del Ministeri d'Educació.

El numero inicial de dispositius s'ampliarà en els propers dies amb les aportacions d'ajuntaments, consells comarcals i entitats que ja han engegat iniciatives en el mateix sentit.

El departament ha afirmat que aquesta és una primera "onada d'enviaments" i, a partir de les dades resultants d'aquestes iniciatives del món local i d'entitats, es plantejarà la necessitat d'una segona.

QÜESTIONARI PREVI

Per conèixer les necessitats, Educació va facilitar un qüestionari als centres públics i concertats, i ha dit que es prioritza l'alumnat de sisè de Primària, quart d'ESO, Batxillerat i cicles formatius, en ser cursos on es canvia d'etapa o obté títol.

Els centres educatius comunicaran aquesta setmana als alumnes que rebran el kit de connectivitat segons les necessitats informades, i per a això s'obrirà el centre perquè els treballadors de Telefónica puguin recollir els dispositius que es lliuraran a l'alumnat ja reconfigurats.

Els paquets de dades o amb els dispositius electrònics són un préstecs per al període de confinament i s'hauran de retornar al centre el primer dia de retorn a les aules: cada línia de connectivitat disposarà d'una capacitat de 40 gigabytes.