Publicat 18/3/2020 14:56:03 +01:00CET

Coronavirus.- Educació ajorna la preinscripció i matriculació de totes les etapes educatives

Aula, classe
PIXABAY

Bargalló: "No es podia garantir que totes les famílies exercissin el seu dret de preinscripció"

BARCELONA, 18 mar? (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha ajornat tots els tràmits relacionats amb el procediment de preinscripció i matriculació de l'alumnat en tots els ensenyaments i en totes les etapes educatives, i ha assenyalat que es reobriran quan les circumstàncies ho permetin.

En un comunicat, el departament ha afirmat que treballa perquè els diferents processos de preinscripció i matriculació es puguin dur a terme amb totes les garanties.

En paral·lel, treballa per adequar els tràmits pensant en les circumstàncies actuals i informarà del nou calendari d'actuacions "tan aviat com sigui possible".

En un vídeo, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha explicat que s'ha pres aquesta decisió perquè "no es podia garantir que totes les famílies exercissin el seu dret a la preinscripció", i ha dit que es tornarà a obrir quan les circumstàncies ho permetin.

Ha afirmat que "l'important" és que totes les famílies puguin exercir el dret a demanar plaça per als fills.

"Quan siguem capaços de fer-ho, quan les circumstàncies ho permetin, telemàticament i presencialment ho tornarem a obrir. No patiu, ningú es quedarà fora de poder demanar plaça. Per això ho hem ajornat i per això ho tornarem a obrir quan puguem", ha subratllat.

El període de preinscripció escolar començava dilluns que ve per al segon cicle d'Infantil, Primària i Secundària, mentre que en Batxillerat i FP de grau mitjà s'obria el dia 11 de maig.