Publicat 13/5/2020 12:20:30 +02:00CET

Coronavirus.- Ecologistes reclamen reduir l'ús del vehicle privat en el desconfinament

El Passeig de Gràcia de Barcelona clareja buit el dia de Sant Jordi, en ple estat d'alarma per coronavirus. A Barcelona, Catalunya, (Espanya), a 23 d'abril de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

Més d'una vintena d'associacions ecologistes, veïnals i de mobilitat sostenible, amb el suport de 110 entitats de tota Catalunya, han llançat aquest dimecres la campanya 'Confinem els Cotxes. Recuperem la Ciutat' per reclamar a les administracions que s'aprofiti el desconfinament per a una "reducció dràstica de l'ús del vehicle privat".

L'estat d'alarma per coronavirus ha suposat una important disminució en el nombre de cotxes, aconseguint que "per primera vegada en dècades, moltes ciutats compleixin les recomanacions en qualitat de l'aire que demana l'Organització Mundial de la Salut", han afirmat des d'Ecologistes en Acció de Catalunya en un comunicat.

Per preservar aquest avanç, diuen les entitats ecologistes, és necessari "un Pla de xoc urgent" per prioritzar la mobilitat a peu, amb bicicleta o en transport públic: convertir les calçades en vial prioritari per a vianants i bicis; garantir el finançament del transport públic, i transformar el carril esquerre de tots els carrers d'accés a les ciutats en carril bus.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 2. 2

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 3. 3

  L'AMB reactiva l'aplicació d'aparcament metropolità

 4. 4

  El Govern espanyol i la UE organitzen dimarts una conferència de donants per a la migració veneçolana

 5. 5

  Barcelona serà la seu del congrés anual del 2022 de la xarxa europea sobre habitatge