Publicat 26/5/2020 14:50:16 +02:00CET

Coronavirus.- Creixen les donacions en el confinament, especialment a hospitals

Plaques de test ràpid amb la sang extreta a sanitaris i residents de la Residència Geriátrica Redós de Sant Pere de Ribes dins d'un assaig clínic realitzat a sanitaris de centres de majors i residents coordinat per l'Hospital Ca Ruti
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 26 maig (EUROPA PRESS) -

Les donacions han crescut un 30% durant el període de confinament, especialment a hospitals i centres d'investigació, segons les dades recollides per la Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF).

Durant aquest període de dos mesos de confinament, els hospitals han rebut uns 25 milions en donacions en espècie i uns 14 milions en diners, ha informat aquest dimarts la CCF en un comunicat.

La coordinadora ha assenyalat que, tenint en compte el volum de donacions habituals a Catalunya, aquestes quantitats suposen un augment aproximat del 30% sobre totes les donacions en diners que es fan en un any convencional.

L'augment es concentra bàsicament al món hospitalari i de la investigació, quan habitualment són el sector social i les ONG els que concentren majors donacions, i la coordinadora ha dit que alguns hospitals i centres s'han hagut d'adaptar.

El consultor i expert en 'fundraising' Ricard Valls ha afirmat que un efecte clar de la pandèmia és la necessitat de trobar una vacuna: "Això està fent que la societat entengui molt millor la necessitat de donar a la investigació i que aquesta no pot esperar".

La coordinadora ha afirmat que les campanyes proactives de captació de fons d'hospitals i centres seran part de la 'nova normalitat', i una vegada controlada l'emergència derivada de la pandèmia, les donacions es dirigiran cap a organitzacions de l'àmbit social, "una mostra que els donants saben el que cal fer a cada moment".

El president de la CCF, Pere Fàbregas, ha afirmat que de la crisi solament se'n podrà sortir a través de l'ajuda mútua i la col·laboració, tant de les entitats públiques com a privades, i ha demanat afavorir "mesures fiscals que facilitin un major desenvolupament de la filantropia".