Publicat 22/4/2020 19:18:09 +02:00CET

Coronavirus.- El Consell Nacional de Dones demana mesures "urgents" per a col·lectius vulnerables

Una dona en la seva balconada durant el dia 39 en l'estat d'alarma al país per la crisi del coronavirus. A Sevilla (Andalusia, Espanya), a 22 d'abril de 2020.
María José López - Europa Press

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

El Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) ha elaborat un document en el qual se sol·liciten mesures "urgents i imprescindibles" per fer front a la crisi sanitària amb visió de gènere, amb l'objectiu atendre als col·lectius en situació vulnerable i evitar l'increment de desigualtats socials.

En el document, recollit per Europa Press, es destaca que a causa del confinament i al tancament de col·legis i serveis d'atenció a les persones, "els treballs de cures no remunerats recauen majoritàriament en les dones, que veuen convertides les seves jornades diàries en un continu esgotador de feina que reprodueix la divisió sexual del treball".

Entre les mesures proposades, es troba el desplegament efectiu de la Renda Garantida de Ciutadania i la flexibilització dels seus requeriments; l'accés a la renda o prestació mínima vital; l'extensió del subsidi d'atur o una renda garantida a les persones en l'atur; i una moratòria en el pagament de lloguers i subministraments; entre unes altres.