Publicat 20/3/2020 14:24:56 +01:00CET

Coronavirus.- El CAC aconsella a la ciutadania extremar precaucions amb la desinformació

Una persona camina per un carrer de Barcelona durant el tercer dia laborable de l'estat d'alarma per coronavirus, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 18 de març de 2020 (arxiu)
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 20 mar� (EUROPA PRESS) -

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) aconsella a la ciutadania extremar precaucions amb la desinformació i ha aconsellat pactar límits amb l'ús de les pantalles, ha informat en un comunicat aquest divendres.

Pel que fa a la desinformació, recomana confiar solament en les informacions oficials, informar-se a través de mitjans reconeguts, contrastar les notícies i no compartir informació ni àudios no verificats.

Quant a l'ús de les pantalles, es recomana acordar uns horaris de connexió, acompanyar als nens i joves en l'experiència digital, habilitar espais de desconnexió, evitar compartir dades de menors i usar eines d'educació a distància.

El CAC ha elaborat dos decàlegs en el marc del programa d'educació mediàtica EduCAC: un d'ells per usar responsablement la informació que es consumeix i també de la qual es comparteix.

Un segon decàleg versa sobre la gestió de l'ús de les pantalles i al mateix temps preservar la convivència familiar.