Publicat 21/3/2020 10:37:46 +01:00CET

Coronavirus.- Buch diu que "la gran majoria" compleix les restriccions a l'inici del cap de setmana

BARTCELONA, 21 mar� (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha afirmat aquest dissabte que "la gran majoria de catalans estan fent la feina" respecte les restriccions a la mobilitat per la pandèmia de coronavirus a l'inici del cap de setmana, quan els Mossos d'Esquadra han desplegat 200 controls a les principals carreteres i autopistes per evitar desplaçaments a segones residències.

En una entrevista de 'Rac 1' recollida per Europa Press, ha assegurat que el trànsit a Catalunya ha seguit disminuint i ha detallat que aquest dissabte, fins a les 8.00 hores, a l'àrea metropolitana de Barcelona hi ha hagut un 54% menys de circulació respecte a la setmana anterior i un 71,8% menys que el dissabte 7 de març.

Pel que fa a la circulació el divendres a la mateixa zona, ha explicat que es va reduir un 60% respecte al divendres anterior i un 65% respecte al 6 de març.

Considera que les restriccions que imposa el decret d'estat d'alarma són massa laxes, i ha valorat: "Si un municipi decideix posar controls policials a l'entrada per vetllar pel compliment de la norma, fa bé".

Sobre el certificat d'autorresponsabilitat que va presentar el divendres, ha dit que pretén "agilitar el treball" perquè diverses empreses feien documents similars per als seus empleats, i ha dit que és molt recomanable encara que no obligatori.