Actualitzat 11/5/2020 9:53:48 +00:00 CET

Bargalló preveu reobrir les aules durant la fase 2 però no pas per "fer classes normals"

Aula, classe
PIXABAY

S'hauran d'adaptar les aules a "la meitat dels alumnes" i els horaris d'entrada i sortida

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat que preveuen reobrir les aules als territoris que estiguin en fase 2 al juny, però ha concretat que "no serà en cap moment per tornar a fer classes normals".

En una entrevista aquest dilluns a Ràdio 4 que ha recollit Europa Press, Bargalló ha explicat que després del període de preinscripció als centres es reobriran les aules per "qüestions diverses", i que acolliran alumnes que estan acabant l'etapa educativa, com els de sisè de Primària, quart d'ESO, segon de Batxillerat i últims cursos de cicles formatius.

"Aquests alumnes els acollirem per fer el traspàs de l'etapa al títol, amb mesures sanitàries i amb grups reduïts", ha sostingut el conseller, que també ha dit que es plantegen algunes mesures per acollir alumnes de les famílies que ho necessitin, però ha subratllat que aquesta assistència serà voluntària.

Sobre la preinscripció, que comença dimecres de manera telemàtica i es podrà fer fins el 22 de maig, Bargalló ha avisat que aquesta fórmula no serà així "per última vegada", perquè considera que és més fàcil i segura.

Per a les famílies que no es puguin preinscriure de manera telemàtica els centres obriran presencialment els darrers quatre dies, i Bargalló ha apuntat que no compten amb la xifra dels nous alumnes de P3 que no es poden preinscriure: "No els tenim en el sistema. No sabem quantes famílies de P3 podran fer-ho o no telemàticament".

SETEMBRE

De cara al curs 2020-2021, el conseller ha explicat que treballen escola per escola per analitzar els espais que tenen, perquè preveuen que les aules acolliran "la meitat dels alumnes que acollien fins ara", i també han d'estar preparats per a un altre possible confinament.

Ha afirmat que s'hauran d'adaptar els espais i els horaris d'entrada i sortida als centres per evitar aglomeracions, i ha destacat que la prioritat és que "tots els alumnes hi siguin sempre", sobretot de 0-12 anys, per afavorir la conciliació familiar.

"MÉS DESPESA"

Sobre l'increment de la despesa per dur a terme aquests canvis, Bargalló ha sostingut que s'ha de respondre "amb més despesa, a partir d'aportacions de la Unió Europea, de l'Estat i la regla de despesa".

El conseller ha subratllat la necessitat de personalitzar l'educació de cada alumne: "El currículum pel currículum ha saltat pels aires, el més important és la personalització dels alumnes", i ha afegit que ningú no s'ha de posar nerviós perquè el temari no s'hagi pogut acabar aquest curs.

En aquest sentit i sobre la selectivitat, Bargalló ha opinat que "la logística és fàcil canviar-la", perquè hi ha moltes aules als instituts, i ha apuntat que per fer la prova molts alumnes es desplaçaven amb autobús, i ha insistit que hi ha aules als instituts més pròxims als alumnes.

MESURES  A LES LLARS D'INFANTS

Sobre les llars d'infants, el conseller ha reconegut que l'amoïnen les mesures de seguretat d'alumnes i professors i ha explicat que dijous hi haurà una reunió amb la ministra d'Educació, Isabel Celaá, i els consellers de les comunitats autònomes per conèixer un "marc general de mesures".

Ha destacat que al setembre espera reprendre l'activitat amb unes mesures més efectives en aquests centres, però al juny encara està en espera de conèixer aquest marc general, perquè són conscients que les mesures de distanciament "no es poden garantir" en alumnes tan petits.

Quant a les activitats d'oci i temps lliure durant l'estiu, Bargalló ha assegurat que es podran fer en la fase 2 i que són "més necessàries que mai", tot i que s'han de fer de manera ordenada, motiu pel qual ha ofert les instal·lacions dels instituts, perquè tenen espais, com les dutxes.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 4. 4

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui

 5. 5

  ERC negocia amb el Govern central sobre la sisena pròrroga de l'estat d'alarma