Publicat 21/8/2020 16:21:43 +02:00CET

Coronavirus.- Bargalló nega descoordinació amb Salut en les mesures

El conseller Josep Bargalló, en la seva visita a Cubelles
@AJCUBELLES

Opina que serà "aconsellable" la mascareta a les aules si segueix l'actual evolució

BARCELONA, 21 ago. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha negat aquest divendres "de forma rotunda" que hi hagi hagut descoordinació amb la Conselleria de Salut en els protocols per a la tornada a les aules, com han apuntat alguns sindicats, i ha afirmat que tots els documents s'han subscrit per part de tots dos departaments.

En una atenció als mitjans després de visitar Cubelles i Canyelles (Barcelona), ha subratllat que tots els documents que s'han publicat d'organització i mesures s'han signat de forma conjunta pel que "no hi ha falta de coordinació".

Ha assenyalat que els dos departaments estan realitzant un treball conjunt d'anàlisi en els últims mesos per prendre decisions, i ha recordat que des d'aquesta setmana un grup de treball es reuneix tres vegades per setmana.

Bargalló ha explicat que la setmana vinent aquest grup de treball, que està analitzant les dades d'evolució de la pandèmia per territoris, farà pública una proposta per veure com es concreten elements dels protocols.

MASCARETA "ACONSELLABLE"

Respecte a l'ús de les mascaretes, ha insistit que el criteri dels experts pedagògics aconsella que en els grups estables de convivència a les aules no es porti, mentre que els epidemiològics recomanen que en l'estat actual sí es porti.

Ha dit que, segons la seva opinió personal, en l'estat actual de la pandèmia en la majoria de territoris, "fa aconsellable plantejar-se de manera molt seriosa" l'ús de la mascareta sempre als centres.

Preguntat sobre les ràtios, ha precisat que els documents parlen de grups estables de convivència de fins el 25 o 30 alumnes, ha afirmat que s'està analitzant escola per escola i que l'important és garantir la "estancabilitat" d'aquests grups per poder rastrejar els contactes en cas de contagi.

Ha afirmat que "evidentment" els grups estables de convivència han de tenir el menor nombre d'alumnes possible, però que la clau és poder mantenir aquesta estancabilitat.

El conseller ha assegurat que el seu departament, de la mateixa manera que altres governs, està cercant productes per millorar les opcions tecnològiques d'alumnes i professors, i ha afirmat que s'ha de ser capaç de la mateixa forma que es van obtenir mascaretes i respiradores a l'inici de la pandèmia.

Bargalló ha visitat els terrenys on es construirà el nou institut Els Vinyes de Cubelles, que porta "massa temps en mòduls prefabricats", i l'Espai Natura de Canyelles, on el curs que ve s'impartiran cicles formatius de FP i programes de formació i inserció (PFI).