Publicat 22/4/2020 12:33:39 +02:00CET

Coronavirus.- Bargalló diu que la reobertura d'escoles haurà de "garantir" la distància social

El conseller Josep Bargalló, en la seva compareixença telemàtica
@EDUCACIOCAT

Destaca que altres sistemes educatius "estan reobrint amb diferències territorials i d'etapes"

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha explicat que el departament treballa en diferents escenaris de desconfinament per als centres educatius, però que en tots ells s'haurà de "garantir" la distància social.

En la seva compareixença telemàtica en el Parlament, ha assegurat: "Quan reobrim les escoles, sigui quan sigui, haurem de garantir la distància social. Haurem de prendre mesures diferents per ensenyaments, etapes i nivells".

Ha subratllat que s'hauran de fer també accions de neteja prèvia dels centres i ha dit que, encara que encara no està definit l'escenari de desconfinament per als centres, es pot "intuir què passarà" davant l'experiència d'altres sistemes educatius.

Bargalló ha afirmat que no hi ha hagut cap país que hagi reobert tots els centres educatius al mateix temps --"estan reobrint amb diferències territorials i d'etapes"--, alguns han apostat per l'etapa infantil i d'altres per aquells que es graduen, i ha afirmat que hi ha diferents possibilitats sobre la taula.

El titular d'Educació ha considerat important que els centres puguin reobrir abans d'acabar aquest curs, ja que ha assenyalat que l'acompanyament afectiu a l'alumne durant aquest tercer trimestre necessita "algun moment de presencialitat".