Publicat 20/5/2020 12:56:39 +02:00CET

Coronavirus.- Arrels xifra en 1.239 els 'sense sostre' que no es poden confinar a Barcelona

Una persona sense llar dormint al carrer, prop de l'Estació de Sants de Barcelona, durant la nit del recompte de persones sense sostre organitzada per la Fundació Arrels el passat 14 de maig del 2020, durant l'epidèmia del coronavirus.
FUNDACIÓ ARREL

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

La Fundació Arrels ha xifrat aquest dimecres en 1.239 les persones que, segons el recompte realitzat per l'ONG la nit del 14 de maig, dormen als carrers de Barcelona i, en el context de l'estat d'alarma per coronavirus, no poden confinar-se.

L'organització ha assegurat en un comunicat que es tracta d'una dada similar al de l'any passat, però que "hi ha un fet diferencial i que agreuja la situació": malgrat que en les últimes setmanes s'han obert 620 places d'emergència, centenars de persones més segueixen sense poder-se protegir.

"Sabem que moltes d'aquestes persones abans no vivien al carrer sinó en habitacions de realquiler o pensions que durant l'estat d'alarma han tancat: són persones víctimes de desnonaments invisibles", han assegurat des de la Fundació Arrels, que considera imprescindible oferir-los una alternativa habitacional.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 3. 3

  Coronavirus.- Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensores i càmeres

 4. 4

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants