Publicat 12/5/2020 13:57:54 +02:00CET

Coronavirus.- Adverteixen de l'abandonament massiu de gossos quan acabi el confinament

Una dona passeja el seu gos durant el segon dia laborable de l'estat d'alarma pel coronavirus, a Barcelona (Espanya), a 17 de març de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

L'entitat animalista Nova Eucària ha advertit aquest dimarts d'un probable abandonament massiu de gossos quan acabi el confinament per coronavirus, i ha censurat que molts ciutadans hagin adquirit, acollit o adoptat "fraudulentament" a animals domèstics durant l'estat d'alarma per poder gaudir dels beneficis de sortida a l'exterior.

"Alguns poden tenir la temptació d'intentar desfer-se dels animals que tan alegrement van acollir a la recerca de beneficis legals, sense tenir en compte ni el dany que podin causar a l'animal, ni els efectes legals prevists a la llei davant aquestes actuacions", ha manifestat l'advocat de l'ONG, Alejandro Caballero, en un article recollit per Europa Press.

Així, el lletrat de Nova Eucària ha recordat de l'obligació legal dels amos de garantir el benestar dels seus animals i protegir-los "sota pena de presó" i que l'abandonament està tipificat en el Codi Penal i es castiga amb penes de multa d'un a sis mesos pels qui posin en perill la vida o integritat de l'animal.

Contador