Publicat 16/6/2020 13:13:57 +02:00CET

Coronavirus.- Un 38% d'infermeres catalanes ha mostrat símptomes segons una enquesta

Una sanitària sosté un cartell que demana "Menys hipocresia i més responsabilitat", acompanya de desenes de membres del personal sanitari protegits amb mascarilla, durant la concentració de sanitaris en el Dia Internacional de la Infermeria (Arxiu)
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

El 38,2% de les infermeres catalanes ha mostrat símptomes de coronavirus durant la pandèmia segons una enquesta realitzada pel sindicat d'infermeria Satse Catalunya, ha informat en un comunicat aquest dimarts.

Les infermeres enquestades han valorat amb un 3,7 sobre deu la gestió de la Conselleria de Salut de la Generalitat a l'hora de solucionar els problemes durant la crisi sanitària, i amb un 3 sobre deu la quantitat i la qualitat del material de protecció.

De fet, un 87,8% de les infermeres ha hagut de reutilitzar les mascaretes FPP2 i FPP3, que són les homologades com a equip de protecció individual (EPI).

Respecte a les proves de diagnòstic de coronavirus, el 81,6% de les enquestades ha rebut algun tipus de test: un 61,5% prova PCR, un 25,1% test ràpid i un 61,3% test serològic.

Un 19,3% de les infermeres catalanes ha realitzat "alguna denúncia, queixa o similar" en relació a les circumstància de seguretat existents durant les setmanes de crisi sanitària.

Contador