Publicat 20/4/2019 16:31:54 +02:00CET

Cornellà del Terri (Girona) prendrà mesures per evitar accidents amb l''Arbre de Maig'

Vista aérea del Festival de Cap Roig
JOSÉ IRÚN/FUNDACIÓN BANCARIA LA CAIXA - Archivo

BARCELONA, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Cornell del Terri (Girona), Salvador Coll, ha anunciat que s'ampliar el perímetre de la seguretat de la festa popular de l''Arbre de Maig' perqu no es repeteixin incidents com el d'aquest divendres, quan l'arbre --un pollancre de més de 20 metres-- es va precipitar cap al públic després de ser talat.

No obstant aix, ha assegurat que la tala de l''Arbre de Maig' és una tradició ancestral en la qual mai hi ha hagut "cap esglai", en declaracions a Catalunya Rdio aquest dissabte recollides per Europa Press.

Preguntat per les mesures de seguretat de l'acte, l'alcalde ha explicat que l'arbre havia de descendir fins al centre de la plaa a través d'una via d'uns 80 centímetres, encara que no descarta que el sistema fallés a causa del vent o de la forma del tronc.

L'home que va ensopegar en tractar d'esquivar l'arbre també ha intervingut per telfon en la cadena: "La meva primera impressió va ser que l'arbre venia feia mi, cap al banc, i vaig voler anar en sentit contrari", ha dit.

L'home, veí del poble de Sant Gregori (Girona), ha explicat que només té contusions lleus i que ha rebut diverses trucades de suport dels habitants de Cornell, incls el seu alcalde.

L''Arbre de Maig', que se celebra a diversos pobles de Catalunya, va ser declarada festa inters nacional pel Parlament el 1999, i es completa amb la plantació d'un nou arbre, que a Cornell del Terri tindr lloc dilluns vinent.