Publicat 31/3/2019 11:52:51 +02:00CET

Corea del Nord defineix l'assalt a l'ambaixada nord-coreana a Madrid com un "atac terrorista greu"

El principal sospechoso del asalto a la Embajada norcoreana, identificado como a
EUROPA PRESS

MADRID, 31 mar� (Reuters/EP) -

Un representant del Ministeri de Relacions Exteriors de Corea del Nord ha definit l'assalt a l'ambaixada de Corea del Nord a Madrid el passat 22 de febrer com un "greu atac terrorista".

Així mateix, ha advertit que Corea del Nord est investigant si l'FBI i altres grups estan darrere d'aquest assalt. "Una intrusió illegal d'aquest tipus és una violació greu de la sobirania de l'Estat i del dret internacional. Aquest tipus d'acte no ha de ser tolerat", ha afegit.

No obstant aix, Corea del Nord no ha arribat a culpar directament Washington per aquest assalt. D'altra banda, ha demanat a les autoritats espanyoles que realitzin la investigació d'una manera "responsable".

Aquest dimecres, el grup dissident nord-core autodenominat Cheollima Civil Defense (CCD) va reivindicar a través d'un comunicat difós per internet l'assalt a l'ambaixada de Corea del Nord a Madrid. No obstant aix, va negar que es tractés d'un "atac" ni que hi hagués "altres governs" implicats.

En un escrit publicat a la xarxa sota el títol 'Informació sobre Madrid', i datat el 26 de mar, Cheollima Civil Defense ha assegurat que l'assalt va respondre una situació "urgent" en l'ambaixada, a la qual van ser convidats, i ha subratllat que en el transcurs d'aquesta acció "ningú va ser emmordassat o golpejat" i que els funcionaris van ser tractats "amb dignitat" i amb la necessria "cura".

Així mateix, el grup dissident ha defensat que no es van utilitzar "armes" per respecte a Espanya i, en aquest sentit, s'ha disculpat amb les autoritats espanyoles per qualsevol "inconvenient" causat en haver-se vist atrapades enmig d'una situació "difícil". L'acte de De la Mata contradiu aquesta versió.

Els Estats Units s'ha desvinculat d'aquest assalt i ha subratllat que el Govern de Donald Trump "no va tenir res a veure amb aix".

el més llegit

 1. 1

  El Govern desenvolupa una app per resoldre dubtes sobre el confinament

 2. 2

  Les botigues Ikea a Barcelona donen llits i material per a persones vulnerables

 3. 3

  Coronavirus.- Les obres de teatre 'Germanes' i 'Desclassificats', en obert a Internet

 4. 4

  El Govern central donarà un subsidi d'uns 430 euros a temporals que es quedin en atur durant l'estat d'alarma

 5. 5

  Mor l'escriptor i músic Víctor Nubla