Publicat 19/2/2019 12:46:06 +01:00CET

Convoquen una manifestació a Sabadell per reclamar el retorn de l'oncologia peditrica al Taulí

Hospital Parc Taulí de Sabadell
WIKIPEDIA - Archivo

SABADELL (BARCELONA), 19 febr. (EUROPA PRESS) -

La Taula d'Entitats Socials del Valls --integrada entre d'altres per particulars, agrupacions i sindicats-- ha convocat aquest dimarts una manifestació per al proper 28 de febrer amb la qual es reclamar el retorn de l'oncologia peditrica a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

La protesta pretén posar en valor el servei ofert al centre valles durant 40 anys i carregar contra la mesura del Servei Catal de la Salut (CatSalut) de traslladar part d'aquesta especialitat a l'Hospital Vall d'Hebron.

La mobilització sortir del Taulí i marxar fins a les portes de l'Ajuntament, on, com ha explicat el president de la Federació d'Associacions Venals de Sabadell (FAVS) --una de les entitats de la Taula--, Manuel Navas, esperen que s'hi "sumin els regidors" del plenari i paralitzin momentniament el debat.

Així mateix, ha carregat contra els arguments esgrimits pel CatSalut, la centralització de diagnstics, i els ha titllat de "demaggics" i ha assegurat que les raons de la prdua de part de l'oncologia peditrica és per motius polítics.

Navas ha avisat que encara que és la primera manifestació per aquest assumpte "no ser l'última" fins que s'aconsegueixi que es recuperi tot el servei, que en la seva opinió no hauria d'haver sortit mai del Taulí.