Publicat 15/7/2019 11:08:32 +02:00CET

Continua la cerca de tres espeleòlogues catalanes a la cova de Coventosa, a Cantàbria

SANTANDER, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

Dos dels integrants de l'operatiu de rescat per buscar tres espeleòlogues catalanes a la cova càntabra de Coventosa (Arredondo) han tornat a la sortida de la cavitat sense notícies de les dones, la cerca de les quals continua.

Unes fonts del 112 han informat a Europa Press que a la cova s'hi van endinsar dos equips: un d'ells format per tres persones que van accedir-hi per la boca de Cueto i un altre format per quatre efectius que van entrar-hi per la boca de Coventosa.

Aquest últim grup es va dividir en dos al cap de quatre hores de recorregut per sortir a l'exterior i informar de la situació, mentre que els seus companys continuen el trajecte interior.

El recorregut dura "com a mínim" dotze hores, encara que la travessia per la gruta, "molt llarga i complexa", es pot allargar el doble, és a dir, 24 hores, han apuntat des del 112 a aquesta agència.

Diversos efectius del Servei d'Emergències del Govern de Cantàbria i de l'equip de rescat van preparar la nit d'aquest diumenge el dispositiu de cerca de les tres espeleòlogues, de Catalunya, que es van endinsar aquest dissabte a la cova i no en van sortir a l'hora prevista.