Publicat 25/5/2020 15:39:26 +02:00CET

La contaminació marítima provoca més de 100 morts prematures a l'any a Barcelona

Diverses persones assegudes a la Platja de la Barceloneta, a Barcelona.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha avaluat les morts prematures atribuïdes a la contaminació marítima provocada pels vaixells en vuit ciutats diferents, i ha estimat que aquest fenomen causa més de 100 defuncions prematures a l'any a les ciutats de Barcelona i Atenes (Grècia).

En un comunicat aquest dilluns, el CSIC ha especificat que la investigació s'ha dut a terme entre els anys 2003 i 2015 a Barcelona, Nicòsia, Bríndisi, Atenes, Venècia, Melilla, Msida i Gènova; i ha comptabilitzat un total de 430 morts prematures en totes elles.

La investigació ha revisat estudis de contaminació i epidemiològics dels últims anys, i ha avaluat com aquest impacte es pot reduir amb l'aplicació de noves normatives.

El CSIC ha advertit que si s'apliqués la normativa més estricta per als combustibles dels vaixells, es podria reduir fins a un 15% el nombre de morts prematures atribuïbles a la contaminació del trànsit marítim.

La investigadora del CSIC en l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (Idaea) i autora principal de l'estudi, Mar Viana, ha alertat que "el trànsit marítim contribueix a la degradació de la qualitat de l'aire" i ha advertit que les millores legislatives contribuirien a la millora de la salut i la qualitat de vida dels ciutadans.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Coronavirus.- Uns 300 concentrats a Lleida contra el confinament de diversos municipis

 4. 4

  Fiscalía de Lleida se opone al nuevo confinamiento en varios municipios por el coronavirus

 5. 5

  El PDeCAT avisa que no es pot militar en un altre partit alhora, tampoc Puigdemont