Publicat 11/4/2019 19:56:47 +02:00CET

Consumir "excessiva" carn processada augmenta un 50% el risc de dolncies cardiovasculars

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

Un informe de Justícia Alimentria ha alertat que "un consum excessiu de carn processada incrementa un 50% el risc de patir malalties cardiovasculars", ha informat en un comunicat.

L'informe 'Carn de canó. Per qu mengem tanta carn i com ens emmalalteix' mostra que l'increment del risc de patir diabetis per un consum excessiu de carn processada és d'un 22,8%, i d'un 21,6% en el cas del cncer colorectal.

Segons el treball, a l'Estat espanyol hi hauria 270.000 persones menys amb malalties cardiovasculars si el consum de carns processades fos el recomanat; 1,8 milions de persones menys amb diabetis i cada any es podrien evitar 17.500 casos de cncer colorectal i 8.200 defuncions per cncer colorectal si no se superés la quantitat mxima de carn recomanada.

Segons l'informe, la població espanyola menja vuit vegades més carn processada de la mxima recomanada; mentre que la població infantil, entre 3,5 i 4 vegades més carn que el mxim recomanat per les autoritats mdiques.

L'associació Justícia Alimentria demana amb aquesta campanya una regulació pública urgent per a la prohibició de l'ús de nitrits en els derivats de la carn per la seva demostrada participació en la generació de substncies cancerígenas.