Publicat 23/09/2021 13:45CET

El Consorci per a la Normalització Lingüística comença els cursos de català amb 21.000 inscrits

Els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística
GOVERN

BARCELONA, 23 set. (EUROPA PRESS) -

El Consorci per a la Normalització Lingüística comença els cursos de català amb més de 21.000 inscripcions i un augment de la presencialitat, segons han informat en un comunicat aquest dijous.

L'oferta formativa del setembre contempla un 45% de cursos en línia --amb un aprenentatge autònom i el seguiment asíncron d'un tutor-- i un 47% de cursos presencials o semipresencials --amb grups reduïts--, mentre que la resta de cursos s'oferiran de manera virtual o semivirtual, amb sessions sincronitzades amb el tutor i els alumnes.

Els canvis en les restriccions han fet possible un increment molt significatiu de la presencialitat: s'ha passat dels 43 cursos presencials o semipresencials de l'últim període als més de 750 cursos presencials d'aquest setembre.

La major part de les inscripcions d'aquest setembre, més de 13.600 --prop del 65% del total--, es concentren en els cursos de nivells inicials i bàsics, adreçats a persones amb pocs o cap coneixement de la llengua catalana.

Aquests cursos són gratuïts, i el Consorci ha prioritzat a més l'oferta de cursos presencials per a aquests nivells.

Les enquestes de valoració dels alumnes de l'últim període lectiu mostren un "elevat grau de satisfacció" amb els cursos virtuals i en línia: amb una participació d'un 20,9% del total dels alumnes --unes 4.800 valoracions--, les enquestes puntuen amb un 4,36 de 5 els cursos en línia i amb un 4,72 els virtuals.

Els alumnes destaquen en les enquestes la flexibilitat de les modalitats, el rigor i l'eficàcia dels professors, els recursos d'aprenentatge, la facilitat del sistema i la fluïdesa de les informacions i comunicacions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés