Publicat 13/8/2020 14:45:53 +02:00CET

La Conselleria de Salut i el CAC col·laboraran per combatre la desinformació

   BARCELONA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

   La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, han signat un conveni per combatre la desinformació sobre aspectes de salut i, de manera especial, sobre el Covid-19.

   Vergés ha destacat la importància d'aquest conveni: "Igual que amb la Salut, quan parlem de desinformació la prevenció és també la millor eina per evitar mals majors", ha recollit el CAC en un comunicat aquest dijous.

   Loppacher ha instat les plataformes "a adoptar més mesures per evitar la desinformació sobre la pandèmia, les vacunes i els tractaments" i ha recomanat a la ciutadania ser crítica davant els continguts que rep.

SUPERVISIÓ I CONTROL

   El conveni preveu col·laborar en la supervisió i el control de les comunicacions comercials en la ràdio i la televisió, així com en els serveis audiovisuals sota demanda, les plataformes d'intercanvi de vídeos i les xarxes socials.

   Se centra a revisar els missatges sobre medicaments, productes sanitaris i cosmètics, complements alimentaris, aliments funcionals, serveis sanitaris i productes, activitats o serveis amb pretesa finalitat sanitària, així com en l'àmbit de la seguretat dels pacients.

   Així mateix, el text preveu que la conselleria i el CAC col·laborin en matèria de continguts sobre les addiccions, sobre el joc i les apostes en línia, i sobre el correcte tractament informatiu de les teràpies complementàries a la medicina.

   En aquest sentit, la Conselleria de Salut es compromet a proporcionar al CAC assessorament en matèria sanitària, especialment quan la publicitat, la promoció o la informació pugui ser objecte d'un requeriment de cessament a instàncies de l'organisme.

   Al mateix temps, el CAC es compromet a enviar a la Generalitat informació i anàlisi sobre la presència en els mitjans de comunicació audiovisual i en els continguts audiovisuals distribuïts per internet dels productes.

   La Conselleria i el CAC elaboraran recomanacions sobre el tractament en els mitjans de comunicació de les temàtiques sanitàries, amb l'el objectiu de promoure la difusió d'informació "veraç i contrastada" sobre les malalties i el seu tractament o per evitar l'estigma de les persones que les pateixen.