La Conselleria d'Ensenyament formalitza el seu canvi de nom a Educació

Logotip de la Conselleria d'Educació
GOVERN
Publicat 7/12/2018 11:02:49CET

BARCELONA, 7 Des. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat canvia a partir d'aquest divendres la seva denominació per la de Conselleria d'Educació, tal com va aprovar aquest dimarts el Consell Executiu i ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El Departament, que recupera la denominació que tenia amb el tripartit, assegura que el canvi s'adapta a una concepció entesa a nivell internacional i acadèmic i que el conseller, Josep Bargalló, ja va avançar en arribar al càrrec.

El canvi també es produeix en coherència amb la terminologia establerta en la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que defineix el dret a l'educació com "el dret a rebre una educació integral, orientada al ple desenvolupament de la personalitat, amb respecte als principis democràtics de convivència i als drets i les llibertats fonamentals", i en les pròpies sigles de la Unesco.

La concepció entesa a nivell internacional i acadèmic entén l'educació més enllà de l'adqusició del coneixements acadèmic i implica una visió integral de la mateixa, també des de la perspectiva de caràcter personal, social i professional.

"COST MÍNIM"

El Departament ha assegurat que la modificació tindrà un "cost mínim" des del punt de vista econòmic, atès que els principals canvis seran a nivell d'actualització de les aplicacions digitals.

Es formalitzarà a la placa identificativa de la seva central del departament, però no es modificaran les ja existents en les escoles i instituts, almenys fins que les actuals es danyin i convingui renovar-les, i la papereria del departament amb el nou logotip s'anirà encarregant a mesura que l'actual es vagi gastant.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.