La Conselleria de Cultura i un 'hub' japonès col·laboren a promoure la innovació digital

Publicat 1/11/2019 13:46:59CET
La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i el president del Contents Innovation Program (CiP), Ichiya Nakamura.
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 1 nov. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, i el president del 'hub' japonès Contents Innovation Program (CiP), Ichiya Nakamura, han signat aquest divendres a Barcelona un acord per promoure la innovació digital d'empreses culturals i creatives de Catalunya i el Japó, segons un comunicat del Govern català.

Col·laboraran en la creació, promoció, difusió i consum de la cultura digital i la innovació artística i creativa en sectors com les arts visuals i escèniques, la música, els videojocs i la il·lustració, entre d'altres.

L'acord se centra a afavorir l'intercanvi de professionals i de coneixement entre empreses catalanes i japoneses creant programes que permetin estades dels artistes a tots dos llocs.

També preveu projectes conjunts per realitzar espectacles, produccions audiovisuals, cursos de formació d'artistes i professionals del sector cultural i exposicions.

Un altre dels principals objectius de l'acord és connectar la formació universitària i l'activitat dels instituts d'investigació, a més d'afavorir l'intercanvi d'alumnes i professors d'aquests estudis per compartir coneixements a través de grups de treball.

CiP és una entitat creada el 2015 a Tòquio que inclou més de 50 empreses i organitzacions i que promou el desenvolupament de la indústria de continguts digitals per millorar la competitivitat global.

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  Les rèpliques de quadres en alguns punts de Barcelona són d'entitats que defensen instal·lar l'Hermitage a la ciutat

 3. 3

  El CAC, la Generalitat i la CCMA presenten una campanya per fomentar l'esport femení

 4. 4

  El Consell per la República convoca el 29 de febrer l'acte a Perpinyà

 5. 5

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista