Publicat 19/03/2021 18:08CET

La Conselleria de Cultura convoca 16 línies d'ajut per al sector

Un espectacle del festival de dansa Sismògraf d'Olot (Girona).
FESTIVAL SISMÒGRAF

BARCELONA, 19 mar� (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Cultura de la Generalitat ha convocat aquesta setmana 16 línies d'ajut al sector per fomentar el creixement de les empreses culturals i la seva consolidació, i donar resposta a les entitats i ens locals per tirar endavant els projectes culturals a Catalunya.

En un comunicat aquest divendres, el departament ha indicat que "tot i que aquests ajuts no formen part de les línies específiques per la covid-19, són de vital importància per pal·liar l'impacte de la pandèmia en el sector".

En l'àmbit editorial, s'han obert dues línies per modernitzar les llibreries i per editar els llibres d'interès cultural especial o de temàtiques i gèneres poc difosos en llengua catalana o occitana, i una tercera línia per fomentar el contacte entre els lectors i els autors, traductors i il·lustradors.

En l'àmbit de les arts escèniques, s'han convocat dues línies de suport per impulsar projectes empresarials de teatre, dansa i circ, i "donar resposta a un sector dinàmic i canviant que avança cap a la hibridació de les seves disciplines": una per a nous muntatges i una per a obres de millora i adquisició d'equipament.

En les arts visuals, la Conselleria ha decidit impulsar la millora de les galeries d'art de Catalunya amb una línia de subvencions que permet comprar o millorar l'equipament tecnològic per a les sales d'exposició catalanes, i té previst convocar una més a l'abril per col·laborar amb les despeses de programació i de difusió.

Quant a la celebració, promoció i difusió de festivals i mostres audiovisuals a Catalunya, en format presencial o en línia, el departament ha obert una línia de suport per a l'organització de festivals i mostres audiovisuals en tres modalitats diferents en proporció al pressupost total del festival.

En l'àmbit del patrimoni, s'ha obert una nova línia per impulsar que s'elaborin o es revisin els plans directors, d'ús i manteniment o especials de protecció de monuments i conjunts històrics, amb l'objectiu de promoure la conservació del patrimoni arquitectònic català.

COFINANÇAMENT I INTERNACIONALITZACIÓ

La Conselleria, a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), ha aprovat ajuts en forma d'aportacions reintegrables que "permeten disposar de liquiditat per emprendre projectes culturals, i facilita una doble modalitat de subvenció i préstec", amb una tornada que es fa en un termini ajustat a les necessitats financeres del projecte i segons el seu èxit o fracàs.

L'objectiu principal d'aquests ajuts és "fomentar el creixement de les empreses culturals i la seva consolidació" i estan destinats a festivals i cicles musicals; projectes editorials; distribució i explotació d'espectacles; plans de distribució de llargmetratges cinematogràfics, i projectes de l'àmbit dels videojocs.

A més, amb l'objectiu de contribuir a la presència de la creació cultural catalana a l'exterior, l'ICEC ha obert tres convocatòries per a projectes d'internacionalització d'empreses i entitats del sector de la música; projectes de distribució internacional de produccions d'empreses i entitats de les arts escèniques, i projectes d'internacionalització del sector del llibre.

Els projectes que s'hagin impulsat des del 31 d'octubre de l'any anterior al de concessió de la subvenció fins el 31 d'octubre del 2021 es poden acollir a aquests ajuts, la quantia dels quals, a tot estirar, serà del 55% del cost total del projecte, amb un màxim de 20.000 euros.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés