Publicat 14/9/2019 13:23:24 +02:00CET

El Consell per la República demana mediació "independent" en el diàleg sobre Catalunya

Fotos | Presentació Consell Per La República. Foto d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 14 set. (EUROPA PRESS) -

El Consell per la República ha demanat que hi hagi "mediació independent" en les negociacions sobre el conflicte català i que es proposi a l'Estat una plataforma de negociació per a la resolució del conflicte a Catalunya.

En un comunicat aquest dissabte, aquesta entitat ha informat que es van reunir el dijous 12 de setembre a Waterloo i van acordar que, en el marc d'aquesta proposta de negociació, l'Estat ha de reconèixer el dret a l'autodeterminació i "la reversió de la repressió i el respecte integren als drets civils i polítics".

També van concloure que l'acció de les institucions i la societat civil per materialitzar l'autodeterminació "no pot quedar bloquejada, ni per la repressió, ni per la negativa de la majoria de la forces polítiques i institucions espanyoles al diàleg".

Ha instat la societat civil i les institucions catalanes a "preparar mesures i actuacions necessàries per materialitzar el mandat popular per a la independència", i ha cridat a la mobilització ciutadana per acompanyar les accions de les institucions per materialitzar aquest mandat.

DESOBEDIÈNCIA SENSE VIOLÈNCIA

Per a això, han afirmat que es podrà exercir "la desobediència civil quan sigui necessària, sempre dins del marc de la lluita no violenta".

Han defensat que, mentre no es materialitzi el mandat derivat d'un referèndum, "qualsevol elecció al Parlament tindrà caràcter refrendari", i han reclamat a les institucions europees i internacionals que vetllin per garantir els drets humans.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 4. 4

  El PP diu que hi ha una normativa autonòmica que permet drecretar el confinament

 5. 5

  Podem demana inspeccions als centres de treball de Lleida per evitar contagis