Publicat 24/10/2015 15:10:16 +02:00CET

Consell Nacional de Dones de Catalunya urgeix a acabar desigualtats en economia i societat

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

El Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) ha aprovat aquest dissabte una declaració en què urgeix a acabar amb la desigualtat en el món econòmic i en la societat en general, i demana un desenvolupament sostenible amb la participació de les dones.

El CNDC, que agrupa 380 entitats i que està reconegut com a consultiu per part de les Nacions Unides (ONU), ha fet aquest dissabte, durant el ple del CNDC al CaixaForum, una declaració titulada "Per un desenvolupament sostenible amb la participació de les dones".

En aquesta declaració s'ha fet una crida al Govern català perquè promogui els drets de les dones a qualsevol part del planeta i aposti pel desenvolupament sostenible.

El CNDC reuneix diferents entitats que actuen com a interlocutores de la Generalitat, i assessora, orienta i fa propostes a l'Institut Català de les Dones.

La declaració proposa millorar quatre aspectes fonamentals: la societat, l'economia, el medi ambient i la participació activa de les dones.

També remarca la importància de reduir la violència contra les dones, així com millorar el seu accés a l'educació i a la formació professional, i incideix en el fet de tenir en compte les dones en qüestions mediambientals.

El CNDC ha fet una crida perquè les polítiques públiques tinguin un enfocament de gènere i abordin les qüestions estructurals que perpetuen les desigualtats.

El document també ofereix dades econòmiques, i remarca que les dones tenen una taxa d'atur del 20%, tot i que representen el 46% de la població activa a Catalunya, així com també que pateixen més la discriminació salarial a partir dels 45 anys.