El Conselh Generau d'Aran intensifica les tasques de millora dels accessos a l'entorn natural

Publicat 13/8/2019 16:15:23CET
Treballs de neteja i millora en un camí de la Val d'Aran
CONSELH GENERAU D'ARAN

LLEIDA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

El Conselh Generau d'Aran, a través de l'empresa Serveis Ambientals de la Vall d'Aran (Sava), ha intensificat aquest estiu les tasques de millora, neteja i manteniment dels camins i accessos al mitjà natural.

Per fer aquests treballs, al juny va contractar deu persones amb una oferta laboral en categoria de peó en el Servei d'Ocupació de Catalunya (Soc) com a reforç del Sava, ha detallat aquest dimarts en un comunicat.

El conseller de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental, Paco Bruna, ha assegurat que volen incrementar cada any la partida destinada a aquests treballs: "És important dur a terme aquest tipus d'accions de manera regular i amb la inversió adequada".

S'ha fet una neteja intensiva de la vegetació de camins veïnals des de Garòs a Pontaut i en alguns d'alta muntanya, i a l'agost es continuaran els treballs als camins de Bausen-Saplan-Les i el camí Espalias.

Els efectius també s'encarreguen de la vegetació dels laterals d'accessos a nuclis habitats i a pistes forestals, i també netegen i repassen els camins que recorren diverses carreres i caminades, com la Corsa d'Aran per sa Llengua, la Corsa des 15 Pòbles, la Lairissa Bike i Era Verticau.