Publicat 26/8/2019 12:42:55 +02:00CET

Un congrés reuneix 700 especialistes en fotobiologia a Barcelona

BARCELONA, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

Barcelona reuneix des d'aquest dilluns fins al 30 d'agost 700 especialistes procedents de 49 països en el Congrés Internacional de Fotobiologia, ha informat l'organització en un comunicat aquest dilluns.

En el congrés, coorganitzat per la International Union of Photobiology (IUPB) i la Societat Europea de Fotobiologia (ESP), s'hi debatran les darreres investigacions i desenvolupaments tecnològics en les ciències fotobiològiques.

És la primera vegada que s'ha celebrat conjuntament el Congrés Internacional de Fotobiologia i el Congrés de la Societat Europea de la Fotobiologia, sota el nom de World Congress on Light and Life.

El president de l'ESP, Santi Nonell, ha afirmat que, amb aquesta unió, es vol "convertir Barcelona en la capital mundial de la fotobiologia" i donar impuls al desenvolupament de les ciències fotòniques.

Entre les qüestions centrals d'aquesta edició hi ha els efectes del canvi climàtic sobre la radiació solar que arriba a la superfície del planeta o els avanços en la fotomedicina.

Durant el congrés s'impartiran 16 conferències plenàries i 60 simposis en què es presentaran més de 700 ponències --dividides en sis blocs temàtics-- que comptaran amb participants destacats com la copresidenta del Programa de Nacions Unides per al Medi ambient (Pnuma), Janet Bornman.