Publicat 11/2/2020 21:54:06CET

El Congrés accepta tramitar la llei d'eutanàsia del PSOE amb l'únic vot en contra de PP i Vox

La diputada socialista i exministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, intervé des de la tribuna en defensa de la proposició de Llei de despenalització de l'Eutanàsia
Ricardo Rubio - Europa Press

   MADRID, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

   El Congrés ha aprovat aquest dimarts la presa en consideració de la llei d'eutanàsia impulsada pel PSOE amb l'únic vot en contra de PP i Vox i l'abstenció del representant de Teruel Existe, Tomás Guitarte, i del diputat d'ERC Joan Capdevilla.

   Amb aquesta iniciativa, els socialistes volen regular aquesta pràctica i incloure-la com una prestació més en la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut (SNS). A més, volen garantir la tasca dels metges davant aquests casos, permetent que els professionals que així ho desitgin puguin apel·lar a l'objecció de consciència per no realitzar aquesta pràctica.

   El debat del text ho han protagonitzat els únics partits que s'han mostrat en contra del mateix. Durant la seva intervenció, el PP ha acusat el PSOE de legislar basant-se en "dos casos mediàtics" i amb una actitud "oscurantista" i "sense garanties" per ser "de dubtosa constitucionalitat".

   Com a alternativa, els de Pablo Casado han defensat una llei de cures pal·liatives que, segons han explicat, serveix per "estendre de forma universal" l'accés dels pacients a aquests tractaments i que permet a l'Estat "eliminar el dolor" i "no a la persona" de la societat.

   CONVERTIR A l'ESTAT EN "UNA MÀQUINA DE MATAR"

   El portaveu 'popular' al debat, José Ignacio Echániz, ha acusat a més els socialistes de cercar amb aquesta iniciativa el "estalvi" en matèria de Sanitat i pensions que suposa no mantenir amb vida a una persona en aquesta situació.

   En aquest punt, Vox coincideix amb el PP. "Com no saben com fer un sistema sostenible, llavors els malalts crònics han de ser eliminats", ha declarat Lourdes Méndez, portaveu de Sanitat del partit de Santiago Abascal.

   Méndez també ha assenyalat que aquesta llei socialista "obliga l'Estat a "llevar la vida a qui ho demani" i considera que vol "convertir en bons" a aquells facultatius que realitzin aquesta pràctica. Al seu judici, el PSOE vol convertir l'Estat "en una màquina de matar", als metges "en còmplices i botxins" i "deteriorar els llaços familiars i la relació entre metge i pacient".

Contador