Confisquen 500 quilos de cocaïna amagats en un contenidor al Port de Barcelona

Publicat 15/11/2019 10:35:23CET
Confiscats 500 quilos de cocaïna ocults en un contenidor al Port de Barcelona.
MOSSOS D'ESQUADRA

BARCELONA, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra i l'Agència Tributària han confiscat 500 quilos de cocaïna de gran puresa que estaven amagats en un contenidor que transportava 20 tones d'oli de peix, procedent del port de Callao (Perú), que provaven d'introduir al Port de Barcelona.

Segons un comunicat, l'operació, sota el nom de 'Chakhana', es va iniciar quan els investigadors, arran d'unes indagacions policials, van saber que el 26 d'octubre es descarregaria al Port de Barcelona un contenidor que podia ocultar una quantitat indeterminada de droga.

Així, van localitzar el contenidor i van trobar la cocaïna amagada en 16 bosses d'esport, que estaven embolicades amb paper film i reforçades amb cinta americana.

Els narcotraficants van utilitzar el sistema 'ganxo cec', que consisteix a introduir al port d'origen bosses amb droga amagades en un contenidor amb càrrega legal d'una companyia que no aixequi sospites i extreure-la al port de destinació durant les primeres hores des de la seva arribada.

La cocaïna intervinguda tindria un valor en el mercat il·lícit superior als 50 milions d'euros, i el jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona segueix la investigació per posar a disposició els presumptes responsables dels fets.

Contador