Publicat 9/9/2020 14:40:11 +02:00CET

Es confirma un cas de virus del Nil Occidental en un cavall d'Amposta (Tarragona)

Un treballador durant les tasques de fumigació contra els mosquits causants del virus del Nil a Còria del Riu, (Sevilla, Andalusia, Espanya), a 17 d'agost de 2020. (Foto d'arxiu).
María José López - Europa Press

   TARRAGONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

   L'Institut d'Investigació i Tecnologia Alimentària (IRTA) ha confirmat aquest dimecres en un comunicat un cas asimptomàtic de virus del Nil Occidental en un cavall d'Amposta (Tarragona).

   Es tracta d'un poltre al qual se li han detectat anticossos enfront del virus, que no havia estat vacunat prèviament, i que no s'havia mogut fora del territori recentment, "la qual cosa confirmaria que la infecció es va produir a la zona del Montsià", ha indicat l'IRTA.

   El virus ja s'havia detectat en animals a Catalunya els anys 2017 i 2018, però aquest 2020 el programa de vigilància activa s'ha intensificat arran dels casos descoberts a Andalusia en les últimes setmanes.

   En 2010 i 2016 es van detectar a Espanya alguns casos de la malaltia en persones, però aquest estiu ha estat la primera vegada que ha aparegut un brot amb molts casos amb quadres neurològics greus i tres morts.

   Després d'aquest primer positiu a Catalunya, s'ha engegat el Programa d'alerta, prevenció i control del virus del Nil Occidental en hostes animals, i s'ha activat el programa de vigilància d'arbovirus en mosquits coordinat per la Conselleria de Salut de la Generalitat per realitzar inspeccions entomològiques i control vectorial a la zona.

   Segons l'IRTA, la vigilància en èquids i aus és "primordial" per detectar el virus precoçment i determinar les àrees de risc, però també han recordat que el virus només es transmet de les aus als èquids, o d'aus a les persones, a través del mosquit 'Culex pipiens', que pica preferentment als ocells.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 2. 2

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 3. 3

  Detingut un veí de Manlleu per un robatori amb força en un habitatge de les Masies de Voltregà

 4. 4

  Tres detinguts a L'Hospitalet per vendre marihuana a menors i a no socis d'un club cannàbic

 5. 5

  Nou integrants d'una coral de gòspel de Sallent donen positiu en la covid-19