Actualitzat 23/4/2020 14:34:00 +00:00 CET

La CESM es querellarà contra Illa per les màscares defectuoses

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant un ple del Congrés
Pool

MADRID, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

La Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) ha decidit interposar una querella davant el Tribunal Suprem contra el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per la distribució de màscares FPP2 defectuoses als centres hospitalaris.

Així ho ha acordat el Comitè Executiu de la CESM que considera que es tracta d'una actuació negligent" que "ha posat en greu risc la salut i integritat del personal sanitari, i especialment dels metges, que han utilitzat aquest producte convençuts de la seva idoneïtat".

Segons informa la CESM en un comunicat, la querella es presentarà per la "presumpta comissió de delicte contra els drets dels treballadors". Segons l'article 317 del Codi Penal, aquest tipus penal es castiga amb penes de presó entre els sis mesos i tres anys, així com una multa que va de sis a dotze mesos.

"Aquests dies, una nova i profunda preocupació s'ha afegit a la incertesa que acompanya, ja de manera punyent, els professionals sanitaris en general, i de manera molt especial els metges i altres professionals amb assistència directa a pacients afectats de covid-19", explica la CESM.

Per tot això, la CESM subratlla que la "profunda i creixent preocupació" del personal sanitari "ara s'atribueix de manera indefectible a la gestió d'aquesta pandèmia" del departament que dirigeix Salvador Illa, i "s'ha transformat en màxima indignació".

Aquesta situació, afegeix, "exigeix solucions immediates i informació clara, transparent i indubtable de les autoritats responsables", així com d'accions de la CESM com una organització sindical que "garanteix la seguretat i la defensa dels legítims drets i interessos".

"Avui dia 32.000 sanitaris estan afectats de covid-19 i el nombre de morts és inassumible i inacceptable des de qualsevol punt de vista, la qual cosa juntament amb les dades que coneixem de l'evolució de la pandèmia a Espanya els hauria de fer replantejar del tot la seva gestió", afirma.