Publicat 06/03/2019 16:47CET

La companyia La Zaranda reivindica el teatre popular en la seva nova obra al Romea

La companyia La Zaranda reivindica el teatre popular en la seva nova obra en el
EUROPA PRESS

"Acull l'ensorrament d'un món que es precipita cap a la banalitat absoluta"

BARCELONA, 6 mar� (EUROPA PRESS) -

La companyia La Zaranda, Teatro Inestable de Ninguna Parte, reivindica i homenatja el teatre popular amb la seva nova obra 'El desguace de las musas', d'Eusebio Calonge i amb la direcció de Paco de La Zalanda, que podr veure's fins al 24 de mar amb la interpretació de Gabino Diego al Teatre Romea de Barcelona.

En roda de premsa aquest dimecres, Calonge ha explicat que l'obra "acull l'ensorrament d'un món que es precipita cap a la banalitat absoluta" de la m de coristes, vedetes i imitadors esgotats, membres d'una bohmia lúgubre que resisteix, esgotada, entre la resignació i el rancor, sense cap heroisme, a la merc d'una poca que renuncia a la poesia.

La comdia, estrenada a Saragossa el passat 1 de febrer, viatja a aquell món d'antres, tan potics, i amb artistes que no tenien la convenció cultural d'estar fent "un Lorca o un Shakespeare", sinó la convicció d'estar fent teatre per al públic, la qual cosa falta en el teatre actual, ha considerat Calonge.

TRANSICIÓ TEATRAL

"És un teatre ple d'allegories: passem de la nostlgia a la crítica", ha relatat una histria de transició teatral i histrica, en qu partint del passat, s'aborden molts referents culturals actuals.

Aquesta comdia, d'una hora i 40 minuts i amb l'humor típic de la companyia, "posa al descobert que el teatre i la poesia ja no interessen a ningú", ha dit Calonge, que ha assenyalat que la llavor d'aquesta obra és a Barcelona al barri xins i de les fotos de Joan Colom.

Ha recordat quan al Teatre Romea ell mateix veia a la cartellera personatges que van ser molt grans i el record que només ha quedat "en la memria dels intellectuals".

No obstant aix, ha dit que l'art no es pot explicar i que "el teatre és veritat: la veritat més mentidera que hi ha, o la mentida més veritable que hi ha".

Ha destacat que en la comdia hi ha dignificació de la grandesa dels personatges que van integrar aquella etapa, "tan fora del que convencionalment s'entén com a cultura".

Ha enaltit que l'obra posa en relleu la immensitat d'"aquella gent que, entre mals músics, baralles i calamitats, tenia la vocació gairebé de foc de presentar-se davant del públic".

Ha reivindicat que "el teatre d'arrel del Parallel és un dels afluents del teatre", que ha d'imposar-se en el teatre tan saturat d'avantguarda i modernitat actual.

DEBUTANT EN LA COMPANYIA

L'actor Gabino Diego debuta amb aquesta obra a la companyia i ha enaltit que es treballa molt amb el joc, encara que ha avisat: "Un pot jugar, per has de saber qu vols i qu no vols".

"Soc fan d'ells des de fa 40 anys, amb un espectacle cada dos anys innovant, oblidant-se del que els ha funcionat per aportar coses noves", ha descrit Diego.

A part del fitxatge de Gabino Diego, integren el repartiment Inma Barrionievo, Maria Ángeles Pérez-Muñoz, Francisco Sánchez --el director Paco de La Zaranda--, Gaspar Campuzano i Enrique Bustos.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés